Ældreministeren i Paletten: Et stjernegodt eksempel på brugerdreven engagement

Sidste onsdag var Ældreminister Mette Kierkgaard på besøg i Paletten, hvor hun fik et indblik i de mange brugerdrevne aktiviteter, der finder sted i huset hver dag
EFTEROMTALE: Under rundvisningen mødte Mette Kierkgaard mange af de involverede borgere i Paletten. Fra fotointeresserede mænd til maleglade kvinder. Og hun fik selv prøvet et par line dance-trin sammen med nogle af byens borgere.
Da musikken stoppede og sveden var tørret af panden, hørte ministeren leder af Paletten, Betina Engelhardt Rasmussen, og leder af Sundhed og forebyggelse, Pia Jenfort, fortælle om, hvordan hele organisationen omkring Paletten fungerer. Der blev også fortalt om, hvordan idéer og processer fra projektet Seniorvenlig By kan inspirere til nye måder at udvikle huset på, blandt andet ved at inddrage borgerne på nye måder.
En repræsentant fra Seniorrådet fortalte desuden om, hvordan et nyligt besøg af 8. klasse fra Holmegårdsskolen havde gjort stort indtryk på både de yngre og ældre deltagere.
I december vedtog Folketinget en ny ældrelov, og et af lovens formål er at understøtte et tæt samspil med pårørende, lokale fællesskaber og civilsamfund. Eksempler på dette fik Ældreministeren oplevet i Paletten.
Et besøg som dette bekræfter mig i, at vi altid skal starte og slutte hos den enkelte ældre. Her har vi jo et stjernegodt eksempel på noget, som er brugerdrevet og vokser nede fra. Det starter med interesser og engagement hos de enkelte ældre, som så gør, at de søger ind i fællesskaberne. Og når vi politikere sidder på Christiansborg og laver lovgivning, så skal vi netop lave lovgivning, der skaber rammerne for at skubbe mere på noget af det, vi ved, virker, lød det fra Mette Kierkgaard, som var meget begejstret for Palettens mange muligheder.
red