Hvidovre fik ødelagt Esbjergs sejrsstime

Oprejsning med 3-2 sejr og håb om at Hvidovre kan holde sig i toppen

FODBOLD: Efter en mildest talt ringe indsats i Roskilde i sidste uge var der nok ikke mange der havde regnet med at Hvidovre havde en chance mod formstærke Esbjerg i søndags.
Vestjyderne kom nemlig med fem imponerende sejre på stribe.
Per Frandsen havde derfor ændret formation og Peter Lassen havde tilføjet en nordmand til midtbanen i 29-årige Fredrik Krogstad. Om det var formationsændringen til 3-5-2, og ankomsten af Krogstad, eller om HIF-spillerne havde hanket op i selv, er lidt vanskeligt at afgøre. Men man måtte i hverfald konstatere at HIF spillede noget af det bedste bold, man har gjort i lang tid mod et ellers super velfungerende Esbjerg-mandskab..
 HIF var så godt som altdominerende i 1. halvleg, hvor en boldbesiddelse på 67/33 vidner om, og efter blot et par minutter var Malte Kiilerich tæt på en scoring, men chancen blev sendt over mål.
 Efter et lille kvarters spil, med flere fornuftige chancer til HIF, fik Andreas Smed så en stor mulighed. Christian ”Greko” Jakobsen fik afleveret bolden til Smed, der sendte en flot afslutning af sted som ramte træværket. Frederik Høgh var hurtigt over returen, men blev revet omkuld. Dommerens fløjte forblev til de flestes overraskelse tavs.
 I det 26. minut kunne HIF så juble, da Jagvir Singh drev bolden godt ind og forsøgte at finde Greko eller Smed, der begge blev afvist af Esbjerg defensiven. Bolden endte så hos Nicolaj Clausen, der fra kanten af feltet fik sendt bolden op i det korte hjørne og sendte HIF på sejrskurs til 1-0.
Men jyderne fik hurtigt svaret igen, da de vel for første gang i kampen holdt spillet på Hvidvores banehalvdel. Efter et par hurtige afleveringer i feltet endte bolden hos Andreas Lausen, der noget ufortjent fik udlignet til pausestillingen 1-1. Inden de to hold kunne gå til pause, havde Andreas Smed endnu en stor mulighed for at komme på tavlen, men igen gik hovedstødet på træværket.
Esbjerg fik fat
 Efter pausen kom Esbjerg langt bedre med, presspillet som HIF virkelig havde lukreret på i 1. halvleg, begyndte at halte og man kom til at stå for langt tilbage på egen banehalvdel.
 Da der var spillet lidt over en time gik det så galt igen. Jagvir Singh satte, med en fejlaflevering, gang i et jysk angreb. Kantspilleren forsøgte at løbe med hjem, men Esbjerg-angriberen Tim Freriks kom fri, og hollænderen, der kom med et hatrick i bagagen fra sejren over B.93, var igen kølig og sparkede gæsterne på 1-2.
To mål af Smed
 Herfra var det svært at se at HIF skulle komme igen mod det formstærke Esbjerg-hold, der som nævnt nu var i gang med at jagte den 6. sejr på stribe. Men dennegang var det HIFs tur til at slå igen, da Christian ”Greko” Jakobsen fik snittet et hjørnespark videre ind til Andreas Smed, der fik dirigeret bolden det sidste stykke i mål til 2-2.
Smed var dog ikke færdig, – endnu knap havde Esbjerg givet bolden op, før den igen lå i nettet. Frederik Høgh fik driblet sig ind i feltet fra venstre siden, hvor han sendte et perfekt indlæg ind til Andreas Smed, der ved bageste stolpe fuldendte sit comeback.
De sidste tyve minutter blev lidt for hektiske med Esbjerg der jagtede en udligning, mens HIF ikke formåede at straffe gæsterne på omstillinger. Filip Djukic måtte også helt ned ved stolpen for at forhindre en Esbjerg udligning.
 Sejren betyder at HIF fortsat holder sig inde i kampen om 2. pladsen inden man lørdag eftermiddag skal på en svær udebanekamp i Vendsyssel.