Krogstad fylder 70 år

Krogstad fylder 70 år

Fødselaren har aldrig været bange for at prøve noget nyt, men han gør ikke noget uden at være grundig forberedt

NAVNE: Politimand, lokalpolitiker, aktiv i kampen mod støj, far, morfar og gift med Sissel.
Gert Krogstad-Nielsen fylder 70 år i morgen torsdag den 3. oktober og er kendt som særdeles aktiv, vedholdende og samvittighedsfuld.
Gert Krogstad-Nielsen trådte sine barnesko i Hvidovregade. Senere blev familiens adresse Brøndager og skolegangen blev på Præstemoseskolen og senere på Dansborgskolen, fordi han skulle have teknisk forberedelseseksamen. Tankerne gik på det tidspunkt på at blive folkeskolelærer, men med en fritid som volleyballspiller - og en tur til ungdoms OL i München i 1972 - ændrede planerne sig.
Mødte Sissel
- Efter HF tog jeg et sabbatår. Min far mente, at man måtte yde før man kunne nyde, så jeg arbejdede i et transportfirma og fik lyst til at blive langturschauffør. På en af mine ture til Norge sad der en speditør, der hed Sissel, fortæller Gert Krogstad-Nielsen.
Det møde udviklede sig til, at Sissel Krogstad flyttede til Danmark, og at Gert Nielsen, som han hed dengang, fik lyst til at uddanne sig til speditør.
 - Sissel forsørgede mig et år, mens jeg tog en handelseksamen, fortæller Gert Krogstad-Nielsen.
Sideløbende trænede han atletik, og der mente træneren, at politiet kunne være noget for Gert Krogstad-Nielsen. Samme år som Gert og Sissel blev gift, 1978, søgte han ind og startede på Politiskolen.
Lokalt aktiv
Gert Krogstad-Nielsen havde fem år i tjenesten i Gentofte, hvorefter han blev politianklager fra 1983-1986. Sidenhen blev han lærer på Politiskolen, var i personaleafdelingen, var kriminalbetjent, startede politiskolen i Nuuk og endte med at have været mere end 40 år i politiet, da han gik på pension.
Et travlt arbejdsliv har dog ikke afholdt ham fra også at være aktiv lokalt. Da han og Sissels to døtre nåede folkeskolealderen førte det til, at en politisk gnist blev tændt. Først indvalgt i skolebestyrelsen, og ved et senere møde med Arne Bech i Ungdomsskolens bestyrelse, skulle det blive optakten til, at han blev medstifter af den tværpolitiske borgerliste Hvidovrelisten i 2001.
- Jeg har aldrig været bange for at prøve noget nyt. I Hvidovrelisten er der plads til meninger og holdninger, men når det gælder, kan vi let finde en fællesnævner. Vi er ikke bundet af rigide opfattelser og holdninger, fortæller Gert Krogstad-Nielsen.
Kampen mod støj
Krogstad-Nielsen har også været aktiv i Grundejerforeningen Baunebakken, hvor han og familien bosatte sig. Han er således ophavsmand til det første vejbump i Hvidovre. Trafiksikkerhed er fortsat noget, der optager ham. Det samme gør støj, som han igennem årene har arbejdet vedholdende og sagligt for at reducere.
 - Vi var nogle i Baunebakken, der talte om, om vi kunne gøre noget ved støjen. Vi ville være godt forberedt, så vi indhentede empiri og involverede landspolitikere. Morten Bødskov tog os alvorligt, og vi har haft et forbilledligt samarbejde med ham. Vi har haft foretræde for transportudvalget flere gange, og det førte til, at vi som forsøg fik nedsat hastigheden på strækningen fra Folehaven ud til Brøndby. Det var en sej omgang, fortæller Gert Krogstad-Nielsen.
Bilister og beboere langs strækningen vil vide, at støjgruppens arbejde har ført til en varig hastighedssænkning.
Inden for det sidste 10-år er Krogstad-Nielsens liv blevet beriget med i alt tre børnebørn, der til fødselarens glæde bor tæt på. Trods morfar-engagementet er der dog også tid til at fastholde den livslange interesse for at fiske - og desuden besøg til sommerhuset ved Svinø Strand.
- Når man bor i et støjramt område, så lader vi batterierne op i sommerhuset, slutter Gert Krogstad-Nielsen.

key
menu
menu