ÅBENT BREV fra ÆLDRE SAGEN: Pas på med en forhånelse af Hvidovres ildsjæle

ÅBENT BREV fra ÆLDRE SAGEN: Pas på med en forhånelse  af Hvidovres ildsjæle

Appel til Hvidovre kommunalbestyrelse inden budgetlægning for 2025

NYHEDER: Ældre Sagen i Hvidovre har sendt nedenstående ÅBNE BREV til Hvidovre kommunalbestyrelse med en indtrængende appel til de folkevalgte inden budgetlægningen for 2025 for alvor går i gang: Hvidovre Kommune inden Budgetlægning for 2025 for alvor går i gang:

Ældre Sagen i Hvidovre har et aktivt samarbejde med Hvidovre Kommune, hvilket har udmundet sig i flere møder – bl.a. med vores borgmester Anders Wolf Andresen – hvor vi har debatteret bolig- og ældre politik. Derfor er Ældre Sagen glade for at Hvidovre Kommune nu er i fuld gang med at etablere faste Teams i hjemmeplejen, som betyder at det bliver kendte hjemmehjælpere der hver gang kommer hos den ældre, hvilket skaber tryghed, øget stabilitet og hvor den ældre borger har selvbestemmelse og kan takke ja og nej efter behov. Vi håber at der i fremtiden bliver en mere smidig visitation og mindre ventetid for hjælp, samt at hjælpemidlerne ved velfærdsteknologien som hovedregel altid skal være gratis.

Hvidovre Kommune har oplyst, at der ikke mangler plejehjemspladser, da ældre borgere ønsker at blive i deres hjem, så derfor skal fremtidige byggeri for ældre borgere udføres med nye tanker for boligformer og bofællesskaber. Der er ingen tvivl om, at vi som mennesker, ønsker at være i vores eget nærmiljø, så længe vi kan klare os selv og således stadig kan være aktive og bidrage til fællesskabet. Her skal vi bare huske på, at vi selv også formår at holde kontakten til vores ældre borgere i eget hjem, så ingen oplever ufrivillig ensomhed. Dette sammenholdt med kommunes ønske om af den enkelte borger, forbliver længst muligt i eget hjem, ja så kan man jo arbejde videre med denne tanke, så boligen, i takt med at dens beboere bliver ældre, tilpasses de ændrede behov. F.eks. kunne der etableres en elevator eller en stolelift, så problemet med adgangen til 1 sal ikke længere virker helt uoverskueligt, eller fjernelse af de enkelte dørtrin hvor det at færdes med en rollator bliver muligt.

Det kræver at der afsættes økonomiske midler til attraktive ældreboliger samt en mere fleksibilitet i fremtidens ældrepleje, og øget fokus på at få borgerne genoptrænet og styrket til at klare sig selv i eget hjem.

HVIDOVRE KOMMUNES SLOGAN FOR SINE BORGERE: ”At mennesket er i centrum, at livet er værd at leve, med værdighed”.

Frivillighedscentret

Skal det bestå i dets nuværende form?

Idéen med at hjælpe små frivillige foreninger, som ikke har økonomi, resurser, bestyrelse eller frivillige nok til at være en tilskudsberettiget forening, kan være et sted hvor de sammen med andre mindre foreninger kan hjælpe hinanden.

Frivillighedscenteret leder Faisal Khijee kontaktede Ældre Sagens Hvidovres formand Vivian Ersgaard Markussen for over 1 år siden, for at høre hvad vi syntes om det nye Frivillighedscenter. Som udgangspunkt går Ældre Sagen Hvidovre ind for at hjælpe hinanden, og Ældre Sagen Hvidovre tilbød at små foreninger kunne komme ind under Ældre Sagen Hvidovres regi, hvor vi kunne oprette hold og tilbyde disse til vores nu 8.200 medlemmer, og hvor alle 256 frivillige i Ældre Sagen Hvidovre er frivillige og ulønnede – Ældre Sagen Hvidovre har ca. 30.000 deltagere i vores arrangementer om året.

Frivillighedscentret er en god ide, MEN DET SKAL ALENE BESTÅ AF FRIVILLIGE OG IKKE AF 1 TIL 2 LØNNEDE MEDARBEJDERE.

En hån mod ildsjælene

Frivillighedscentret har en bestyrelse som består af frivillige og ulønnede, så Ældre Sagen Hvidovre mener ikke, at Hvidovre kommune skal bruge økonomiske midler til et Frivilligcenter med lønnede medarbejdere, da kommunen jo netop har reduceret §18 midlerne til de frivillige foreninger med over 500.000 kr., har nedlagt den populære foreningsmesse for 60+ samt andre frivillige kulturområder.

Det kan virke som en hån mod alle de ildsjæle, som bruger mange timer om ugen, for at yde en KÆMPE indsats for foreningslivet, som igennem årene kun er blevet større og mere professionelt, så at kommunen nu overvejer at brug over 500.000-600.000 kr. til 1-2 personer i løn, er ikke til gavn for det frivillige foreningsliv – De penge skal kanaliseres ud til de enkelte foreninger.

Så hvis et stort og aktivt foreningsliv i Hvidovre kan bestå af frivillige, kan et Frivillighedscenter også bestå af frivillige.

Ældre Sagen Hvidovre appellerer til at økonomisk støtte til Frivillighedscentret afslås, men at centeret består med frivillige i lederrollen.

Med venlig hilsen
Ældre Sagen Hvidovre
Bestyrelsen v/Vivian Ersgaard Markussen, fmd.
tlf. 4089 4130,
mail – vmbk@os.dk

Foto: Ældre Sagens formand Vivian Ersgaard Markussen: De mange frivillige i vore foreninger gør en kæmpe indsats, så pas på med de store nedskæringer og nyansættelser af lønnede i vort lokale foreningsliv..

menu
menu