Træværket reddede HIF fra rigtigt stort nederlag

Træværket reddede HIF  fra rigtigt stort nederlag

HIF, uden midtbanestyrke, var trykket helt i bund i Odense og slap billigt med 2-0 nederlag

FODBOLD: Lørdag løb Hvidovre ind i sæsonens første nederlag, da man ude tabte 2-0 til den anden Superliga-nedrykker OB, der fortjent tog alle tre point. Og HIF slap ualmindeligt billigt fra det opgør.

Cheftræner Per Frandsen kæmper med at spille med de bedste elleve fra start, da skader og manglende form driller den ellers succesfulde boss. Lørdag måtte han igen starte med et næsten nyt hold, med hele fire nye ansigter i forhold til Kolding-kampen.

Her var der blevet plads til Mads Kaalund på midtbanen. Men han virkede bestemt ikke til at være på 100%, og efter 37 minutter måtte Frandsen også fortage en dobbelt udskiftning.

Med et hold som ikke er på 100% var det noget nær umuligt at udfordre Odense-klubben, der har holdt godt sammen på holdet fra sidste år, samt haft held med at rykke et par spændende unge folk op fra deres stærke ungdomsafdeling.

Bortset fra de første 5 minutter, hvor HIF forsøgte sig med at presse på, fik de rødblusede en elendig start, hvor fynboerne nærmest vadede i målchancer, to gange ramte deres forsøg træværket, og HIF-keeper Filip Djukic måtte også ud i et par fine redninger.

Efter et kvarters spil gik det så galt, da OB fik alt for let spil i venstre side, i en situation hvor HIF ellers var i overtal. Her blev man for let overspillet og Matti Olsen kunne ikke nå tæt nok på unge Kjærumgaard, der sendte et fladt indlæg i kassen.

Sløvt tilbageløb

HIF var som nævnt heldig med ikke at være bagud med mere, for hjemmeholdet dominerede totalt. Forsvaret kæmpede udmærket, men HIF’ernes tilbageløb fra midtbanen virkede sløve. Kort før pausen fik OB igen sparket bolden i mål, men denne gang blev der fløjtet for offside og da VAR ikke er en del af spillet i den næstbedste række, kunne HIF ånde lettet op.

I 2. halvleg kom HIF lidt bedre med og fik spillet rykket længere op på modstanderens halvdel. Indskiftningerne – især af Martin Spelmann gav mere dynamik. Men om det skyldes udskiftningerne, eller et mere tilbagetrukket OB-hold, skal vi lade være usagt. Men OB blev nu holdt fra store chancer.

Rigtig farligt blev det heller ikke for HIF’s offensiv, der kun fik sendt bolden mod mål en enkelt gang. Generelt virkede offensiven ikke til at hænge sammen – alt for mange angreb blev ikke spillet færdigt eller indlæggene blev sendt i feltet uden adresse.

Ti minutter før tid blev kampen afgjort, da en ellers fint spillede Ahmed Iljazovski tabte bolden og gav OB en stor mulighed fra en spidsvinkel, hvor bolden ramte stolpen og endte for fødderne af en OB’er der let sørgede for 2-0 målet.

Nederlaget og kampforløbet viser i den grad mangel på arbejdsomme og kreative folk på midten. Det bliver spændende at se hvordan Per Frandsen løser det problem, - allerede i denne uges hjemmekamp mod oprykkerne B.93, der har vist god styrke i debutkampene.