Papegøjehusenes beboere stemmer klart nej

Papegøjehusenes beboere stemmer klart nej

HvidovreBos afdeling 6 og 7 står foran dyre renoveringer af blandt andet kloaksystem – foreløbig har Papegøjehusenes beboere haft urafstemning

NYHEDER: Står det til beboerne i Papegøjehusene på Kærstykkevej og Tavlekærsvej, så bliver ingen af de fire forslag til renovering af blandt andet boliggruppens kloak til noget.
Som tidligere beskrevet i Hvidovre Avis er beboerne foreløbigt blevet præsenteret for forslag til renovering, der kan løbe op i 60 mio. kr. og dermed betyde en huslejestigning på 3.111kr. om måneden. Et andet renoveringsforslag vurderes at ville løbe op i ca. 40 mio. kr. og medføre en huslejestigning på 2.003 kr. om måneden. Men de to forslag, plus to andre forslag, hvor der i første omgang spares op i fire år til netop de to forslag, er altså blevet forkastet at stort set alle beboere, der har stemt til afdelingens urafstemning.
I en sms til beboerne fremgår det, at der er afgivet i alt 170 stemmer under urafstemningen. Alle fire forslag stemmes der nej til af minimum 155 beboere. Ja til det dyreste forslag på 60 mio. kr. og en høj huslejestigning stemmer i alt 7, mens 13 stemmer ja til forslaget om renovering på 40 mio. kr. og en huslejestigning på 2.003.
Afdeling 6
I HvidovreBos afdeling 6, der ligger på Strandmarksvej og Strandhavevej, har beboerne foreløbigt kun været til et såkaldt infomøde. Om den afdeling også ender med en urafstemning vides derfor ikke endnu.
 Hvidovre Avis har spurgt FA09, der administrerer, Hvidovrebo, hvad afstemningsresultatet betyder for den videre proces. Hvidovre Avis har ligeledes spurgt FA09 om der igennem årene er i boligselskabet er blevet sparet tilstrækkeligt op til sikre, at ejendommene kan vedligeholdes.
FA09's afdelingschef for ejendomsdrift Lars Nørgaard svarer skriftligt Hvidovre Avis.
 - Det er korrekt, at HvidovreBo afd. 6 og afd. 7 har udfordringer med nedslidte vandrør og kloakker. Trods løbende vedligeholdelse gennem årene af de omtalte bygningsdele, er en større renovering/udskiftning nu påkrævet. Siden starten af året har der været afholdt byggemøder med afdelingsbestyrelserne, FA09 og rådgiverfirmaet, hvor forundersøgelserne er blevet gennemgået – så alle får et mere konkret overblik over tilstanden af afdelingernes vandrørsinstallationer og kloakker, siger Lars Nørgaard.
Han tilføjer, at der har været afholdt infomøde i afdeling 6, hvor beboerne fik mulighed for at komme og stille flere spørgsmål. Dette infomøde blev ifølge Lars Nørgaard fravalgt af afd. 7.
 - I samarbejde med afdelingsbestyrelsen, rådgivere og FA09 arbejdes der pt. på supplerende undersøgelser i afdeling 6 af vandrørsinstallationer og kloakker. De supplerende undersøgelser skal fastlægge tilstanden af vandrørsinstallationer i jorden. Vi ønsker naturligvis ikke at udskifte rør, der ikke er nedslidt, siger Lars Nørgaard.
De de undersøgelser er udført, vil beboerne blive orienteret om projektets omfang og dertilhørende budget.
- Vi forventer at kunne invitere beboerne til afdelingsmøde inden årets udgang, hvor de vil blive præsenteret for projektet, som herefter sættes til afstemning, om hvorvidt byggesagen skal igangsættes, og hvad det vil betyde af huslejekonsekvenser for den enkelte beboer, siger Lars Nørgaard.
 Videre proces - kommunen inddrages
Afstemningen i afdeling 7, altså Papegøjehusene, som indledningsvist er nævnt, har allerede været afholdt. Hvis resultatet i afdeling 6 bliver det samme, vil den videre proces, ifølge Lars Nørgaard, være, at sagen i første omgang går videre til HvidovreBos organisationsbestyrelse. Afdelingschefen for ejendomsdrift tilføjer desuden, at der igennem en årrække har været fokus på netop henlæggelser (opsparing til renovering, red.).
 - Henlæggelserne til planlagt, periodisk vedligeholdelse (PPV-planer) er igennem de senest mange år blevet styrket i samtlige boligafdelinger i HvidovreBo. Denne løbende opjustering af henlæggelserne er foretaget i tæt dialog med tilsynet i Hvidovre kommune for at sikre, at der opnås et passende henlæggelsesniveau, der er nødvendige for at vedligeholde de pågældende boligafdelinger, siger Lars Nørgaard.
Han tilføjer dog, at store renoveringsprojekter, som f.eks. den konkrete kloakrenovering, typisk er dyrere end hvad der er sparet op til.
- Et stort renoveringsprojekt koster altid mere end en opsparing kan dække, og det er sædvanligt, at resten må lånefinansieres. Vi vil sammen med den eksterne rådgiver gennemgå projektets økonomi med en tættekam for at sikre, at vi skærer det til og får det afgrænset, så vi i et kommende udbud kan opnå en god pris fra hovedentreprenøren. Vi forstår godt, at beboerne er bekymrede over den store renovering, men det er desværre nødvendigt at få arbejdet udført nu, da det vil blive dyrere at vente, idet vedligeholdelsesefterslæbet akkumuleres, siger Lars Nørgaard.
Afdelingsbestyrelser velinformerede
Lars Nørgaard tilføjer desuden, at samtlige afdelingsbestyrelser i HvidovreBo har været velinformerede.
 - Der har løbende været afholdt fælles arrangementer, hvor FA09 og organisationsbestyrelsen har gennemgået PPV-planerne, henlæggelsesbudgetterne samt Landsbyggefondens granskningsrapporter. Derudover er afdelingsbestyrelserne blevet vejledt på faste bestyrelsesmøder, årlige markvandringer hvor PPV-planer debatteres og forklares til punkt og prikke så alle medlemmer i bestyrelserne bliver velinformeret, om den pågældende afdelings vedligeholdelsesbehov, afslutter Lars Nørgaard.

red & research: key
menu
menu