Boblevine duellerer hos Kobaj

Boblevine duellerer hos Kobaj

Vinfirmaet på Hammerholmen holder åbent hus på fredag den 27. december med prøvesmagning

ARRANGEMENT: Hvad er egentlig bedst til nytårsaften, champagne fra Frankrig, cava fra Spanien eller prosecco fra Italien? Det spørgsmål har mange sikkert stillet sig mod slutningen af et år, og nu får de chancen for at afgøre det. Vinfirmaet Kobaj i

Hvidovre holder nemlig sit sidste Åbent Hus i 2024 på fredag den 27. december kl. 14-17 i lokalerne på Hammerholmen 9A med et naturligt fokus på mousserende vine.

– Lige siden vores start for fem år siden har champagne været vores suverænt største salgsemne, oplyser Kobajs stifter og direktør, Alexander Kidd.

– I dag har vi ikke færre end 34 forskellige producenter fra Champagne, og de står samlet for en tredjedel af vores samlede salg. En af forklaringerne er, at vi har håndplukket små, selvstændige familiegårde, der gennem generationer har forfinet deres produkt med bedre og bedre udstyr samt naturligvis et indgående kendskab til deres druer og undergrund. De små huse leverer samme kvalitet som de store brands, men hos dem betaler man ikke ekstra for navnet. Faktisk leverer mange af vores familier også druer til giganter som Bollinger, Moët et Chandon og Taittinger, så kvaliteten er upåklagelig.

Value for money

Mousserende vin bliver imidlertid også lavet i de franske nabolande Spanien og Italien, så hvad er egentlig forskellen?

– Champagne bliver næsten udelukkende lavet på tre druer, nemlig chardonnay, pinot noir og pinot meunier. I Spanien bruger man en række lokale druer til at lave Cava, og reglerne er mere frie end i Champagne, hvor der er store krav til for eksempel lagringstid på flaske. Cava kan derfor variere meget, både i kvalitet og pris. I Italien bruger man primært den  lokale drue Glera til at lave Prosecco, og lagringen foregår næsten altid i ståltanke i stedet for på flaske som i Champagne, og altid i en meget kortere periode. Prosecco er dermed ikke så dyr at producere og koster derfor også mindre end champagne. Mange entusiaster sværger til kompleksiteten i de franske vine, men snakker man value for money, er der virkelig meget at hente i de rigtige cavaer og proseccoer, vurderer Alexander Kidd.

Åbent Hus-arrangementet giver mulighed for at smage de tre landes produkter op mod hinanden inden skiftet til 2025, for bobler er en naturlig del af en nytårsaften. Menuen lægger dog ofte også op til en god hvidvin til fisken eller en rødvin til den gode bøf. Også her har Kobaj valgt specielt gode vine ud, som kan smages på dagen.

menu
menu