HIF nu på vej mod en topplacering?

1-0 sejr i Vendsyssel gav gode løfter – Høgh brændte straffe, men scorede sejrsmålet

FODBOLD: Efter en flot sejr skulle Hvidovre forsøge at ride videre på bølgen ude mod Vendsyssel FF. Truppen var allerede taget til Nordjylland dagen før for at undgå at spille med en lang bustur i benene. Overnatningen i Aalborg så ud til at have givet pote, for det virkede til at være et oplagt og hårdtarbejdende Hvidovre-mandskab, der gik på banen.

Det blev en kamp uden mange store chancer, mere en kamp om midtbanen med mange hårde dueller. HIF fik dog sat sig fint på spillet og var gode til at bringe bolden frem på Vendsyssels banehalvdel, hvor der dog ikke var meget plads at spille på.

Uheldigvis måtte Christian ”Greko”Jakobsen udgå med en skade efter bare 12 minutter og blev erstattet af Mads Kaalund, der gik ind på midtbanen sammen med Fredrik Krogstad og fortsatte, hvor Greko slap. En spiller, der stille og roligt er begyndt at stråle, er Jagvir Singh, som ser ud til at nyde at spille fodbold. Den unge kantspiller var HIF’s farligste mand og flere gange var det ham, der fik lagt pres på hjemmeholdets felt, selvom det sidste manglede for at gøre chancerne rigtig store.

Den største chance kom efter 27 minutter, da Magnus Fredslund sendte et godt indlæg ind i hovedet på den anden wingback, Nicolaj Clausen, der dog ikke fik nok kvalitet i hovedstødet, så afslutningen gik lige på Vendsyssels keeper.

Brændt straffespark

Kort efter fik HIF en endnu større chance for at bringe sig foran, da Andreas Smeds indlæg blev blokeret af en Vendsyssel-spillers arm, hvilket udløste  straffespark. Frederik Høgh stod klar til at sparke, og angriberen fik sendt keeperen til den ene side. Alligevel fik keeperen foden på afslutningen, som blev sendt lige midt i målet, og det lykkedes heller ikke HIF at score her. Kort før pausen havde Høgh igen muligheden, da han dukkede op på et frispark fra Nicolaj Clausen, men bolden ville stadig ikke ind, og 1. halvleg sluttede 0-0.

Flot debut

I starten af 2. halvleg fik unge Nicolaj Jungvig sin divisionsdebut, da han afløste Magnus Fredslund på højre wingback. Den ilddåb klarede den unge back til mere end godkendt. Jungvig var god til at gå med frem og deltog i spillet med gode pasninger og indlæg. I defensiven gjorde han det også godt i duelspillet..

Ti minutter inde i 2. halvleg kom forløsningen, da Jagvir Singh sendte en bold ind i feltet til Frederik Høgh, som sparkede bolden mellem den fremstormende keepers ben ved første berøring og ind i målet. Scoringen er Høghs tredje mål i sæsonen.

Resten af opgøret mindede om 1. halvleg, hvor der blev arbejdet hårdt for at bevare kontrollen over kampen og forhindre hjemmeholdet i at få for mange dødbolde, hvor de store Vendsyssel-spillere kunne true HIF’s føring. Hvidovre spillede en klog kamp, holdt bolden i egne rækker og fik tiden til at gå. Det var derfor et tydeligt frustreret Vendsyssel-hold, der begik en del frispark og fik hele seks gule kort. Ti minutter før tid var hjemmeholdets Magnus Kaastrup heldig ikke at modtage et rødt kort, da han ramte Nicolaj Jungvig med en albue i hovedet, men angriberen slap med et gult kort.

Hvidovre-holdet holdt hovedet koldt og kørte endnu en vigtig sejr hjem, hvilket betyder, at HIF indtager en 4. plads, tre point efter FC Fredericia på 2. pladsen. Kan man fortsætte de takter, er der gode chancer for at HIF igen er på vej mod en topplacering?