HIF var klart bedst, men mål var en mangelvare

Skuffende forventninger, men 1-0 over HB Køge på straffespark til slut

FODBOLD: Der var ingen tvivl om, at Hvidovre var bedst – det stod klart fra start til slut i premierekampen mod HB Køge. Med en boldbesiddelse på 61-39 procent i første halvleg viste HIF et klart spilmæssigt overtag.

Trods dominansen formåede HIF ikke at udnytte deres mange chancer optimalt. Første halvleg bød på 10 nogenlunde målchancer til HIF mod HB Køges fem chancer. Alligevel var det ikke sådan, at man blev blæst bagover af HIF’s dominans.

De mange indlæg til Simon Makienok blev ikke udnyttet. Mathias Gehrt og Greko var gode til at bringe spillet op på den sidste tredjedel af banen, men afslutningerne manglede skarphed.

Allerede i kampens start stod Mathias Gehrt for en erobring på midtbanen, og fik spillet bolden op til en god kombination, der sluttede med en pasning til en helt fri Lirim Qamili, der imidlertid sparkede forbi målet. Kort efter lykkedes HIF med det høje pres, hvor Andreas Smed får sat en tackling ind midt på banen og sendte bolden videre til Simon Makienok, der alene med keeperen i feltet sparkede forbi mål.

Efter 15 minutter kom en af de få rigtige chancer til HB Køge, hvor 150 kamps-jubilaren Filip Djukic måtte op i det lange hjørne for at forhindre Mike Jensens afslutning i at gå i mål.

Det var skuffende

HB Køge blev presset til at stå lavt, et kampbillede der fortsatte efter pausen. HIF burde have sikret sig en større sejr, for chancerne og spillet var til det. Mod en svag modstander som HB Køge kunne man forvente mere af HIF som Superliga-nedrykker.

Anden halvlegs første chance kom, da Magnus Fredslund sendte et indlæg ind i hovedet på Andreas Smed, der header kort forbi mål. Få minutter efter var han igen på spil. Dennegang sendte Smed et skud tæt forbi mål fra kanten af feltet. Minuttet efter blev et indlæg leveret til Simon Makienok, der sendte bolden på overliggeren.

Med ti minutter igen kom målet, da bolden blev sendt ind i feltet til Christian Greko Jacobsen, der blev kantet. Dommeren pegede med det samme på pletten, og da der ikke er VAR i 1. division, var der ingen tvivl om straffesparket. Lirim Qamili stod klar fra 11-meteren og omsatte sikkert straffesparket til en 1-0 føring.

Tæt på udligning

Kort efter gik det et gys igennem stadion, da HB Køge havde muligheden for at udligne, men for anden gang i opgøret stod Filip Djukic klar på stregen og forhindrede en scoring til gæsterne.

HIF’s sejr var fortjent, men det kunne være blevet til en større sejr, hvis chancerne var blevet udnyttet. Trods dominansen og de mange chancer var HIF ikke skarpe nok i afslutningerne, hvilket gjorde, at kampen endte med en smal sejr.

Men det skal blive MEGET bedre, både med spillet og udnyttelsen af chancerne, hvis Hvidovre skal gøre sig håb om en topplacering i Nordic Bet-ligaen i denne sæson.