Kulturpolitikken understøtter frivillige fællesskaber

Kulturpolitikken understøtter frivillige fællesskaber

KENNETH BAK med svar på læserbrev om kulturpolitikken:

LÆSERDEBAT: Kære John og Poul Stahlschmidt Møller,
Tak for jeres indlæg i sidste uges avis om kulturpolitikken i Hvidovre Kommune, og tak for jeres engagement i vores lokale kulturliv. Det er vigtigt med borgernes input og kritiske blik, da vi har et fælles ønske om at bevare og styrke vores lokale fællesskaber og kulturtilbud.
 Der er dog flere punkter i indlægget, som bygger på nogle faktuelle misforståelser, som jeg gerne vil have lov at rette.
For det første skærer vi ikke i §18-midlerne. Vi har med den seneste budgetaftale hævet beløbet med 0,5 mio. kr. for netop at understøtte de mange frivillige initiativer i kommunen. Ligeledes er der enighed blandt aftaleparterne om at støtte Café Hjertetræet og Avedøre Kirke i konkrete projekter, så de fortsat kan være samlingspunkt i bydelen.
Derudover har vi på Kultur- og Fritidsudvalgets område besluttet at tilføre yderligere 0,25 mio. kr. årligt til forskellige puljer for at styrke de lokale initiativer og fællesskaber. Samtidig forhøjer vi Talent- og Elitepuljen med 0,7 mio. kr. årligt fra 2025 til 2028.
Jeg vil også gerne understrege, at frivilligheden fortsat spiller en central rolle i vores kulturinstitutioner, som fx Kulturhus Risbjerggaard og RIGA. Her er der god mulighed for, at de frivillige kan engagere sig efter interesse og være med til at forme vores lokale kulturliv.
Frivilligheden har altid været en stærk kraft i kommunen, og det skal den fortsat være. Derfor har vi også sikret midler til at videreføre Frivilligcentret i både 2025 og 2026, så det fortsat kan støtte de frivillige organisationer og samtidig løfte særlige opgaver i kommunen.
For vi skal finde løsningerne på fremtidens udfordringer i fællesskab. Det er faktisk en gennemgående tanke i den nye strategi for Hvidovres udvikling – Hvidovrestrategien – hvor der netop er fokus på at finde gode løsninger i samarbejde med både borgere, foreningsliv og erhvervsliv.
 Så der er bestemt ikke tale om en centralisering af kulturpolitikken, som det bliver hævdet i læserbrevet. Vores fokus er
tværtimod på at skabe en inkluderende og fællesskabsorienteret tilgang, hvor foreninger og frivillige fortsat har en afgørende stemme og spiller en aktiv rolle.
Jeg tror på, at et stærkt kulturliv opstår i samspillet mellem kommune og borgere – præcis som vi har set det historisk i Hvidovre. Det er en model, vi værner om og videreudvikler til gavn for hele kommunen.
Venlig hilsen,
Kenneth Bak, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Hvidovre Kommune
menu
menu