Sidste udkald for sammenslutning af grundejere – SGH opløses

Sidste udkald for sammenslutning af grundejere – SGH opløses

SGH havde tirsdag aften generalforsamling, hvor bestyrelsen anbefalede at nedlægge foreningen, der igennem årene har kæmpet for grøn trafiksanering, mod trafikstøj og udbygning af kommunen til skade for grundejere

NYHEDER: Ris og ros for foreningens arbejde udebliver og medlemmer deltager ikke i arrangementer.

Det er en væsentlig årsag til, at Sammenslutningen af Grundejere i Hvidovre, SGH, på deres ordinære generalforsamling i går tirsdag aften anbefalede de fremmødte at beslutte, at SGH opløses.

Hvidovre Avis har talt med foreningens formand siden 2002, Flemming Juel Mikkelsen, hvad baggrunden for forslaget er. Flemming Juel Mikkelsen peger blandt andet på, at mediebilledet har ændret sig markant siden foreningens stiftelse i februar 2002 - og at det er en indirekte årsag.

– Grundejere bruger i højere grad de sociale medier og den direkte kontakt til politikere, som sociale medier giver, til at skabe fokus på sager, som SGH har arbejdet for. På den måde er udviklingen løbet fra os, siger han.

Flemming Juel Mikkelsen understreger dog også, at SGH efter hans mening har opnået væsentlige og mærkbare resultater.

– Gennem de nu 23 år, som SGH har eksisteret, har trafik og trafiksanering været top-fokusområde. Og der er opnået gode resultater gennem tiderne. Især i de første år, hvor vi fik understreget betydningen af, at man sanerer et naturligt geografisk område under et, så man ikke påfører andre veje nye gener ved en trafiksanering af en tilfældig vej inde i et område, fremfører Flemming J. Mikkelsen i sin beretning.

Mange høringssvar

Har man fulgt med i SGH’s arbejde, vil man vide, at foreningen igennem årene har sendt høringssvar til en lang række politiske beslutninger, der blandt andet har vedrørt udbygningen af Hvidovre Kommune, grøn trafiksanering og grøn omstilling.

– Vi fik sat gang i en bred afskaffelse af de gamle byplansvedtægter og erstattet dem med ny lokalplaner. Dette ser vi som en af SGHs rigtig store fortjenester, siger Flemming J. Mikkelsen.

SGH er desuden glade for at være blevet hørt i forhold til de seneste forbedringer for grundejerforeningers ønsker om netop grøn trafiksanering.

– I det nye budget er fordelingen af omkostningerne nu 70/30, hvor grundejernes andel er den mindste. Det skulle gerne sætte gang i etablering af de grønne chikaner. SGH havde gerne set en endnu mindre andel til grundejerne – f. eks 85/15, men så langt kom vi altså ikke i denne omgang. Men det er meget tilfredsstillende, at der er blevet lyttet til SGH, siger formanden.

Flemming Juel Mikkelsen påpeger endvidere i sin beretning, at skriften på væggen om foreningens endeligt senest viste sig, da SGH havde inviteret medlemmerne til en aften med borgmesteren. Kun 11 meldte sig. Heller ikke foreningens høringssvar har udløst reaktioner fra medlemmerne.

– Dette initiativ (fordeling af betaling for grøn trafiksanering, red.) udløste hverken ros eller ris hos SGHs medlemmer, hvilket er svært at forstå. Det samme billede har tegnet sig ved det utal af høringssvar, SGH har indsendt til Vejdirektoratet i forbindelse med støjgener fra motorvejene i kommunen. Ingen reaktioner overhovedet – på trods af, at Hvidovre Kommune er en af de mest støjplagede kommuner i hovedstadsområdet, lyder det fra Flemming Juel Mikkelsen.

SGH har ved opløsningen 35 grundejerforeninger indmeldt. Der er ca. 100 mere eller mindre aktive grundejerforeninger i Hvidovre Kommune.

Foto: SGHs formand Flemming Juel Mikkelsen bød i går velkommen til generalforsamling, hvor foreningen højst sandsynligt blev opløst.

red
menu
menu