Brændt straffe – og så bagefter to-målsskytte

Brændt straffe – og så bagefter  to-målsskytte

4-0 sejr over B.93 bragte Hvidovre med i det øverste lag

FODBOLD: Det har været en hakkende start for HIF i NordicBet Ligaen, men fredag aften var der i hjemmekampen mod B.93 pæne fremskridt at spore.

Det startede dog ikke helt som man kunne have håbet, da gæsterne fra Østerbro havde overtaget de første ti minutter. Overtaget var dog uden store chancer og HIF fik lidt efter lidt rystet presset af sig.

Efter tyve minutter blev HIF farlige, da dem hårdtarbejdene Andreas Smed brød godt igennem venstresiden og blev nedlagt i feltet. Kampens dommer markerede hurtigt for at der var begået noget ulovligt og signalrede straffe. Med Lirim Qamili godt på vej mod Sønderjylland, fik Christian ”Greko” Jakobsen muligheden fra elleve meter pletten. Men et blødt skud var ingen sag for B.93 keeperen, der kunne holde sit hold inde i kampen.

Høgh var fremme

HIF forsatte med at presse på og Frederik Høgh var endnu en gang tæt på sin første HIF-scoring med en god afslutning ude fra feltet.

I det 36. minutter gjorde Høgh et flot forarbejde da han fik presset B.93 på et målspark, der endte hos Greko der lidt kunne gøre bod for det brændte straffepark og sende HIF til pausen med en 1-0 føring.

Nu var Greko ”varm” og få minutter inde i 2. halvleg tog han en dribletur fra egen banehalvdel og et par meter uden for feltet, fangede han B.93-keeperen på det forkerte ben og loppede bolden flot i mål til 2-0.

Gæsterne var tvunget til at komme længere frem på banen og det er som altid guf for et HIF-hold. Efter et Hvidovre hjørnespark forsøgte B.93 at kører en omstilling. Men anfører Daniel Stenderup tog så lidt som ingenting bolden fra en modstander på midten af banen, og fik hurtigt sendt Greko af sted til en afslutning, men denne gang fik keeperen halvklaret den. Til gengæld stod Stenderup, der var gået med frem, klar til at sparke returbolden i et tomt mål.

Nu kunne HIF næsten gå på vandet og kort efter kunne Martin Spelmann dirigere et oplæg fra Simon Makienok i mål til slutfacit 4-0.