17-årig blev redningsmand for HIF

Divisionsholdet var få minutter fra en fiasko og straffesparksafgørelse da 17-årige Emmanuel Aby sendte klubben videre i pokalen

FODBOLD: Det var langt fra en fornøjelse at se Hvidovres indsats mod Gørslev IF fra Danmarksserien sidste tirsdag aften.
Hjemmeholdet leverede bestemt en rigtig god indsats og spillede noget god fodbold igennem hele kampen, - modsat divisionsholdet fra Hvidovre. Sagt ligeud må man kunne forvente af nedrykkerne fra Superligaen kunne ekspedere sydsjællænderne ud af pokalturneringen uden større besvær. Men sådan forløb kampen bestemt ikke...
Hele 1. halvleg var en ørkenvandring, vor hjemmeholdet klart vandt kampen på midtbanen overfor Spelmann, Papuga og Morten Knudsen. Meget af spillet igennem halvlegen forgik på Hvidovres banehalvdel og reservekeeper Anders Ravn måtte flere gange på overarbejde.
Kort før pausen begyndte HIF at sætte sig en smule mere på spillet og i det 39. minut kom chancen der kunne have taget luften fra Gørslev. Jeffery Papa slog et godt indlæg ind i hovedet på Mathias Andreasen, hvis hovedstød ramte på overliggeren.
Spillet blev ikke meget bedre i 2. halvleg, hvor hjemmeholdet fortsat var bedst og chanceskabende. Med tyve minutter igen gik det også galt, da HIF’erne blev fanget med for mange folk i offensiven. Gørslev kontra-maskine satte tempo og Jonas Skærlund, der var kommet alene med Ravn, og sendte Gørslev stadion i ekstase med et flot mål.
To sidste minuts-mål
 Om det var resultatet eller kræfterne der var udslagsgivende skal være usagt. Men Gørslev kom derefter til at stå langt tilbage på banen og kort før uret rundede de 90, dukkede Andreas Smed op på en returbold og forhindrede katastrofen med scoringen til 1-1, - absolut i allersidste øjeblik.
I kampens overtid var det spil til et mål, Gørslev spillerne virkede helt færdige og kæmpede for at nå en straffesparkskonkurrence.
Den mission så dog også ud til at lykkes, men i kampens sidste spilminut blev der sendt en høj bold ind i Gørslevs felt. Her dukkede en debuttant op. 17-årige Emmanuel Aby fra U19 holdet blev redningsmanden, da han fik sat hovedet på indlægget og stanget bolden i mål til 2-1.
Dermed sikrede han HIF en plads i pokalen 3. runde, hvor modstanderen bliver 1. divisions-kollegaerne fra Kolding IF, der gæster Pro Ventilation Arena i slutningen af måneden.