Lang-gaber i Hobro

Dårligste HIF-kamp i umindelige tider, hvor jyderne fik udlignet til slut

FODBOLD: De HIF-fans der havde fravalgt den lange tur til Hobro i lørdags, har bestemt ingen grund til at ærgre sig. Man gik ikke glip af noget; – det var en lang-gaber af første rang, – nok den dårligste kamp, vi har set fra HIF i flere år?
Træner Frandsen havde for første gang ellers givet genvalg over hele linjen efter 4-0 sejren over B.93. Men vi bemærkede ingen HIF’ere, der kunne  leve op til sidste uges flotte sejr.
Faktisk skulle der spilles næsten 40 minutter før den første store chance kom, da Ahmed Iljazovski erobrede bolden et par meter fra Hobros felt i opspillet. Her fik han flot sat den første mand, men afslutningen blev et blødt yderskruet skud forbi det korte hjørne.
Det var et meget godt billede på HIF’s spil, hvor man mange gange fik spillet sig frem på den sidste tredjedel af banen, men oftest gik det langsomt og helt uden kreativitet. Ofte valgte spillerne selv at afslutte fra en håbløs vinkel, i stedet for at spille chancen større.
Defensivt var HIF ikke udfordret, Hobro var lige så ufarlige og virkede ikke interesseret i at satse noget som helst.
Per Frandsen forsøgte at reagere allerede i pausen, hvor han gav plads til nyerhvervelsen Jagvir Singh. Det ændrede dog ingenting, – HIF fortsatte med at spille langsomt og angrebsspillet virkede totalt usammenhængende.
Efter lidt mere end en time lykkedes Hvidovres høje pres igen, da Christian ”Greko” Jakobsen erobrede bolden på midten af Hobros banehalvdel og fik startet en omstilling. Den dobbelte målscorer fra B.93 kampen, fik hurtigt sendt bolden ud til Andres Smed der slog et fladt indlæg ind i boksen. Symptomatisk for HIF’s spil var det en Hobro-spiller der fik sidste fod på indlægget og fik sendt bolden i mål til en HIF-føring.
I det 87. minut fik Hobro dog svaret igen efter et hjørnespark, som blev sparket over i det bageste område, hvor den blev headet indover igen. Her stod en helt fri Frederik Christensen klar og kunne let sende en udligning i mål til slutfacit 1-1.
Det ser ud som om HIF fortsat slås med at finde et stabilt højt niveau, der skal til for at kunne holde trit med de øvrige tophold i 1. division.
Tirsdag aften efter avisens deadline spillede HIF hjemme mod Hillerød men skal allerede i kamp igen søndag ude mod et stærkt kørende tophold FC Fredericia på udebane.